Projektiranje industrijskih postrojenja - Logo

Projektiranje industrijskih postrojenja

Unaprijedite projektiranje industrijskih postrojenja i podignite proces na višu razinu s Bentley paketom programskih rješenja – Open Plant. Uz kolaborativno, inteligentno, 2D i 3D okruženje za projektiranje temeljeno na otvorenim standardima ISO 15926, možete isporučiti kvalitetne konceptualne projekte usporedbom više alternativnih rješenja i povećati učinkovitost s integriranim upravljanjem promjenama i zajedničkom bazom znanja o projektu.

Što su programska rješenja za projektiranje industrijskih postrojenja?

Bentley paket programskih rješenja - OpenPlant, koristi se kao podrška inženjerima i projektantima industrijskih postrojenja pri projektiranju i izradi modela digitalnih dvojnika u 3D okruženju. U otvorenom, intuitivnom i interaktivnom digitalnom okruženju primarno se koristi za projektiranje cjevovoda, HVAC i električnih komponenti u rudarstvu, vodoopskrbi i odvodnji te proizvodnji električne energije.

icon - OpenPlant Modeler
OpenPlant Modeler

Brzo i kvalitetno izradite 3D modele cjevovoda industrijskog postrojenja, HVAC-a te mehaničke i elektroničke opreme u programskom okruženju rada koje podržava upravljanje digitalnim dvojnicima i omogućuje punu suradnju projektnog tima. OpenPlant Modeler je aplikacija za 3D projektiranje i modeliranje industrijskih postrojenja koja omogućuje preciznu i brzu izvedbu projekta raznih veličina i namjena. Koristeći OpenPlant Modeler projektni tim može raditi na daljinu i u pokretu ili u povezanom okruženju pomoću ISO 15926 ili iModels formata pohrane i razmjene podataka.

icon - OpenPlant PID
OpenPlant PID

Unaprijedite projekt i rad postrojenja s brzim, inteligentnim i preciznim P&ID dijagramima (Piping and Instrumentation Diagram) koje možete dijeliti u cijelom projektu pomoću sheme otvorenih podataka ISO 15926. Unaprijedite produktivnost i sigurnost s P&ID dijagramima koji se povezuju sa stvarnim, operativnim sustavima industrijskih postrojenja te na taj način točno preslikavaju stvarno stanje izgrađenog postrojenja

icon - Bentley Raceway and Cable Management
Bentley Raceway and Cable Management

Projektiranje i dokumentiranje složenih sustava kanala, nosača i kablova ne bi trebao zahtijevati više različitih aplikacija za rješavanje širokog skupa zadataka. Aplikacija Bentley Raceway and Cable Management pruža sveobuhvatne mogućnosti projektiranja sheme kablova i procjenu utroška materijala - u jednom, integriranom sustavu. Stvara okvir za učinkovit proces rada koji obuhvaća sve faze projektiranja, od početnog koncepta do detaljne sheme. Automatizirani procesi rada za izradu konceptualnih rješenja kao i za detaljne sheme, omogućuju da projekte izvedete brzo i učinkovito, bez ponavljanja istih radnji nekoliko puta.

icon - OpenPlant Isometrics Manager
OpenPlant Isometrics Manager

Iz više izvora podataka 3D modela stvorite inteligentne izometrijske prikaze postrojenja u jedinstvenom, samostalnom, interoperabilnom i kolaborativnom aplikativnom okruženju. S OpenPlant Isometrics Manager aplikacijom možete povećati kvalitetu i točnost izometrijskih prikaza i uštedjeti vrijeme uz funkcionalnost inteligentne izrade izometrijskog prikaza iz 3D modela. Vrlo brzo možete definirati stilove izometrijskih prikaza putem moćnog, ali jednostavnog korisničkog sučelja za konfiguraciju stilova, kako bi ih mogli koristiti kao vlastiti standard u budućim projektima.

icon - PlantSight
PlantSight

S PlantSightom možete vrlo brzo spoznati stvarne prednosti upravljanja digitalnim dvojnicima. Programsko rješenje PlantSight dohvaća podatke iz više 3D modela, uključujući modele površina i objekata, P&ID dijagrame te stvarne podatke rada sustava i održavanja, te u jednom cjelovitom sustavu podataka omogućiti vizualizaciju imovine i brz pristup informacijama. Izgradite digitalnog dvojnika industrijskog postrojenja iz postojećih izvora podataka, uključujući podatke proizašlih iz Bentley rješenja te integraciju s formatima podataka i aplikacijama trećih proizvođača. Koristeći iTwin platformu upravljanja digitalnim dvojnicima, upravljajte dvojnikom tijekom cijelog životnog ciklusa imovine, za sve analize i planove održavanja te unaprjeđenja učinkovitosti rada.

icon - OpenPlant Support Engineering
OpenPlant Support Engineering

Izradite brz i precizan projekt, model i detaljne popise materijala za cjevovode, električne i HVAC komponente industrijskog postrojenja. Aplikacija OpenPlant Support Engineering omogućuje brzo i precizno projektiranje, modeliranje i izradu popisa materijala kao podrške pri gradnji. Učinkovitost izvedbe i ušteda vremena projektiranja može se postići pri modeliranju glavnih nosača i složenih sklopova nosača korištenjem sveobuhvatnog sadržaja kataloga dobavljača opreme. Osigurajte točnost u fazi gradnje s detaljnim nacrtima shema izvedbe i popisima materijala.

icon - OpenPlant Orthographics Manager
OpenPlant Orthographics Manager

Izradite brže, kvalitetnije nacrte općeg rasporeda elemenata automatiziranim izdvajanjem 2D nacrta iz 3D modela. Aplikacija OpenPlant Orthographics Manager automatizira postupak i omogućuje projektantima da provode manje vremena izrađujući 2D nacrte, kotiranje i bilješke. Konfiguracija automatiziranih postupaka izrade nacrta omogućuje definiranje jedinstvenog izgleda nacrta kroz cijeli projekt, a mogućnost simbolizacije debljine i boje linije ovisno o veličini cjevovoda povećava čitljivost na vrlo detaljnim nacrtima s mnogo sadržaja.

icon - AutoPLANT Modeler
AutoPLANT Modeler

Brzo i kvalitetno izradite 3D projekte cjevovoda industrijskog postrojenja, HVAC-a te mehaničke i elektroničke opreme s integriranim modulom unutar AutoCAD aplikacije. AutoPlant Modeler je aplikacija za 3D projektiranje i modeliranje koja omogućuje preciznu i brzu izvedbu projekta industrijskih postrojenja raznih veličina i namjena. Jednom izrađen 3D model može se koristiti u svim opisanim proizvodima za izradu izometrijskih prikaza, izdvajanje 2D nacrta ili kod upravljanja digitalnim dvojnicima. Omogućuje punu suradnju projektnog tima u fazama projektiranja i pripreme za realizaciju, bez obzira koju CAD tehnologiju koristite.