Geotehničko inženjerstvo - Logo

Geotehničko inženjerstvo

Umanjite rizike iznad površine zemlje razumijevajući situaciju ispod površine

Riješite standardne i složene geotehničke izazove u tlu i stijenama, uključujući napredne analize iskopa, temelja, tunela i druge infrastrukturne projekte s dokazanim i sveobuhvatnim programskim rješenjima za geotehničku analizu i razmjenu podataka i informacija.

Geotehnička analiza

PLAXIS je programski paket aplikacija za geotehničku analizu s mogućnostima rješavanja standardnih i složenih geotehničkih izazova u tlu i stijenama, uključujući naprednu analizu za iskope, temelje, tunele i druge infrastrukturne projekte. Sveobuhvatan skup funkcionalnost čini PLAXIS idealnim za sve vrste geotehničkih projekata i prvi je izbor inženjera geotehnike, bez konkurencije.

Upravljanje geotehničkim podacima i informacijama

Upravljanje podacima i informacijama ključan je dio svakog projekta. Aplikacija OpenGround, evolucija poznate aplikacije gINT u Cloud okruženju, dokazana je platforma za upravljanje geotehničkim informacijama (GIM) za prikupljanje, izvještavanje, upravljanje, vizualizaciju, analizu i razmjenu geotehničkih podataka. Cloud arhitektura aplikacije OpenGround omogućuje timovima na terenu unos podataka u centralizirano spremište izravno s mobilnih uređaja, zamjenjujući ručne procese prijenosa i prikupljanja podataka. Korisnici mogu pristupiti podacima bilo gdje i bilo kada, što im omogućuje pravovremeno donošenje kvalitetnih odluka u svim fazama projekta, od istraživanja lokacije i laboratorijskog testiranja do modeliranja i analize.

Seequent

Za građevinske ili energetske projekte te projekte zaštite okoliša i eksploatacije rudnog bogatstva, inženjeri geotehnike i konzultanti diljem svijeta odabiru rješenja tvrtke Seequent kako bi riješili najsloženije geotehničke izazove. Tvrtka Seequent razvija vlastita geotehnička programska rješenja unutar grupacije Bentley Systems. Zajedno pomažu izgraditi predvidivu budućnost spajajući izgrađeni svijet iznad površine sa skrivenim svijetom ispod nje. Za nastavak istraživanja ponude programskih rješenja tvrtke Seequent slijedite link.

icon - PLAXIS 3D
PLAXIS 3D

Izvršite naprednu 3D analizu deformacija i stabilnosti u inženjerskoj geologiji i mehanici stijena. PLAXIS 3D nudi mogućnosti crtanja poput CAD aplikacija u cilju podrške pri analizi podzemlja za razne vrste geotehničkih projekata. Od analize iskopa, nasipa, temelja, tunela do geomehanike ležišta, korisnici mogu odrediti deformacije i stabilnost geotehničkog inženjeringa i mehanike stijena kako bi procijenili rizike.

icon - PLAXIS 2D
PLAXIS 2D

Izvršite 2D analizu deformacije i stabilnosti u inženjerskoj geologiji i mehanici stijena. PLAXIS 2D je korisnički orijentirana aplikacija koja pruža mogućnost modeliranja različitih geotehničkih izazova iz jedne integrirane aplikacije. Možete analizirati deformaciju i stabilnost projekata u rasponu od iskopa, nasipa i temelja do tunela i drugih geomehaničkih izazova. U ponudi su razne verzije aplikacije PLAXIS 2D koje odgovaraju vašim potrebama.

icon - PLAXIS LE
PLAXIS LE

Unaprijedite analizu stabilnosti kosina s povezanom procjenom protoka podzemnih voda ili analizom opterećenja. Aplikacija podržava manje zahtjevne geotehničke analize u 2D i 3D verziji po pristupačnoj cijeni.

icon - PLAXIS Designer
PLAXIS Designer

PLAXIS Designer je korisnički orijentirana aplikacija za izradu 3D konceptualnih modela koja pomaže da riješite izazove usklađivanja spojenih podataka i njihove analize. Uz Bentley okruženje za otvoreno modeliranje, PLAXIS Designer omogućuje integraciju, vizualizaciju i manipuliranje podacima geotehničke lokacije, kao što su: topologija, bušotine, piezometri i drugi terenski podaci; kao i podršku u fazi projektiranja. Konceptualni 3D modeli mogu se izvesti u druge PLAXIS aplikacije za nastavne analize i procjene rizika.

icon - PLAXIS Monopile Designer
PLAXIS Monopile Designer

Unaprijedite projektiranje temelja nosača s PLAXIS Monopile Designer aplikacijom i smanjite ukupne troškove gradnje vjetroelektrana. PLAXIS Monopile Designer nudi naprednu metodu projektiranja koja značajno smanjuje količinu čelika potrebnog za temelje nosača, smanjujući time ukupne troškove gradnje. Omogućuje prijenos rezultata zajedničkog istraživačkog projekta – PISA, u svakodnevnu praksu projektiranja vjetroelektrana. S PLAXIS Monopile Designerom moguće je napredno dimenzioniranje svakog nosača u vjetroelektrani po principu - manje čelika znači niže troškove izrade, transporta i ugradnje.

icon - gINT
gINT

Aplikacija gINT pruža centralno mjesto razmjene i upravljanja podacima te izvještavanje za široku paletu inženjerskih projekata u geologiji. Omogućuje smanjenje količine posla koji se ponavlja i optimizaciju unosa ključnih podataka kako bi se povećala produktivnost. Nastavno, to vodi ka pojednostavljenju procesa, istovremeno pružajući pristupačnost podataka, interoperabilnost, izvještavanje i vizualizaciju tla i stijena, bušotina, laboratorijskih testova i sličnih rezultata. Rezultat? - Ušteda vremena, smanjeni troškovi i kvalitetnije odluke!

icon - OpenGround - Application Bundles
OpenGround - Application Bundles

Prikupljajte, upravljajte, izvještavajte, vizualizirajte i analizirajte svoje podatke kada i gdje vam trebaju. OpenGround je Cloud platforma za suradnju, dijeljenje i upravljanje podacima i informacijama u geologiji. Unaprijedite suradnju među svim suradnicima projekta koji koriste digitalni kontekst podzemlja kako bi unaprijedili odluke upravljanja digitalnim dvojnicima infrastrukture. Omogućuje rano identificiranje ograničenja lokacije, predodžbu financijskih implikacija te kvalitetnu pripremu i izradu planova. S OpenGroundom možete iskoristiti potpuno skalabilnu platformu u Cloud okruženju kako bi ispunili zahtjeve sigurnosti, automatiziranih izrada sigurnosnih kopija i robusnih procedura oporavaka u slučaju gubitka podataka. OpenGround Application Bundles sadrži različite verzije prilagođene određenoj ulozi u projektu.

icon - KeyLAB
KeyLAB

KeyLAB je vodeći sustav za upravljanje standardima, procesima i rezultatima u geotehničkim i građevinskim laboratorijima.